Köksrenovering: Stor guide inför din köksrenovering

kök

Köket anses ofta som en samlingsplats där familjen och gäster sätter sig ner för att avnjuta minnesvärde stunder. Enligt många är köket bostadens viktigaste rum och av den anledningen är köksrenoveringar bland de mest efterfrågade renoveringsuppdragen. I denna artikel redogör vi för vanliga frågor såsom hur mycket en köksrenovering kostar, samt även smarta knep inför din nästkommande köksrenovering!

Köksrenovering – en bra investering

Ett modernt och fräscht kök är det de flesta köpare tittar efter när de ska köpa bostad. Ett välkomnande kök tenderar att höja värdet på bostaden markant vid en eventuell försäljning samtidigt som du och din familj får ett kök att längta till.

Om ni funderar på att genomföra en köksrenovering så kan det vara klokt att kartlägga vilka moment ni vill utrusta köket med. Prioriterar ni en köksö med inbyggd spis eller vill ni ha en klassisk bänkskiva? Oavsett hur era tankar går kommer en köksrenovering att alltid vara en bra investering i er bostad.

Hur mycket kostar en köksrenovering?

En köksrenovering kan anses kostsam beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Om du har en begränsad budget är det viktigt att du prioriterar de moment som du verkligen vill ha som även är praktiska i köket. En köksrenovering kan kosta allt från 70 000 kr för en uppdatering av köket upptill 200 000 kr för en total köksrenovering.

En mindre köksrenovering landar vanligtvis på 70 000 – 90 000 kr där bland annat bänkskivor, skåp, diskhon och enstaka vitvaror byts ut. För att hålla nere kostnaden kan du välja att montera ihop allting på egen hand, annars är du mer än välkommen att kontakta oss för hjälp!

För ett nytt kök med montering brukar det kosta cirka 100 000 – 180 000 kr beroende på omfattning. Här ingår alla moment som ovan plus kostnaden för montering av proffs. Vi rekommenderar alltid att du anlitar duktiga hantverkare för jobbet ska bli korrekt och hållbart under flera års tid.

En totalrenovering av köket kostar vanligtvis över 180 000 kr men en sådan investering höjer värdet på bostaden markant över det investerade beloppet. Här ingår allt du kan tänka dig, alltifrån nya vitvaror, montering, nya bänkskivor, golvläggning, tapetsering och mycket mer.

Vill du ha en mer precis offert inför din köksrenovering? Klicka då här och få en kostnadsfri offert av oss!

Vad kan det kosta att renovera ett kök?

Kostnaden för att renovera ett kök kan variera beroende på kundens önskemål samt omfattningen av arbetet. Om du ska uppdatera köket kostar det vanligtvis mellan 70 000 – 90 000 kr. För ett nytt kök med montering brukar det kosta cirka 100 000 – 180 000 kr beroende på omfattningen. Uppskattningsvis för en total köksrenovering kostar det 180 000 kr +.

kök

Vad ska man tänka på vid köksrenovering?

Inför din köksrenovering är det bra om du har en tydlig bild av dina önskemål alltifrån stil till förvaringsutrymme. Det finns alltid praktiska lösningar för dig oavsett om du har mindre eller stora ytor att jobba med. Du kan få hjälp av våra arkitekter vid större renovering.

Inför er köksrenovering är det bra att ni har kartlagt följande;

  1. Välj en stil på köket som passar er bostad
  2. Välj färgtema
  3. Hur mycket förvaringsutrymme ni vill ha
  4. Designar ett lättstädat kök

Välj en stil på köket som passa er bostad

Många föredrar att bostadens alla rum ska vara sammanhängande och följa samma stil och färgtema. Ett helhetsintryck är oerhört viktigt för en bostad och det är att föredra att rummen hänger ihop på ett eller annat sätt. Exempelvis om ni har en mer modern bostad kan vi rekommendera en stil på köket som går hand i hand med era befintliga rum. Oavsett vad ni förespråkar har vi tillgång till ett brett sortiment av köksmaterial tack vare våra samarbetspartners så att du alltid kan bli nöjd.

Välj färgtema

Valet av färger i köket spelar stor roll i det du vill förmedla. En mer dämpad färgtoning skapar intrycket av stillsamhet och elegans medan ljusare färger ger mer liv till köket. Det är bra att på förhand kartlägga vilken väg ni vill gå gällande färgerna och sedan följa dessa både på golv, tapet, och inredning i kökets alla hörn.

Hur mycket förvaringsutrymme ni vill ha

För att kunna förvara alla köksredskap och porslin krävs det gott om förvaringsmöjligheter. Det är nödvändigt att ni bestämmer er för hur mycket förvaring ni faktiskt behöver innan köksrenoveringen sparkar igång. För mindre bostäder är planering av förvaringsutrymmen kritiskt! Stora luftiga skåp längs med hela väggen är en smart och modern lösning som skapar fler förvaringsutrymme för att ni ska få plats med allt.

Designa ett lättstädat kök

I köket är det vanligt förekommande med spill, kaffefläckar och damm som kan vara svåråtkomligt. Att ha städningen i åtanke vid utformningen av ett kök är högst relevant ur ett praktiskt perspektiv. Stora öppna ytor är smarta lösningar för lättar städning samtidigt som det ger mer luft till köket.

Vi hjälper dig naturligtvis med att designa ert nya kök som både är praktiskt och välkomnande.

Vad ska man tänka på vid en köksrenovering?

  -Välj en stil på köket som passar er bostad

– Väljer färgtema

– Hur mycket förvaringsutrymme ni vill ha

– Designar ett lättstädat kök

köksrenovering

Hur lång tid tar en köksrenovering?

Alla projekt och renovering skiljer sig åt i omfattning, storlek och förutsättningar. Uppskattningsvis får du räkna med att en köksrenovering utfärdad av hantverkare tar allt mellan 1-4 veckor beroende på vissa parametrar. Ska ni bara byta diskho och tapetsera om tar det betydligare kortare tid jämfört med om det befintliga köket ska rivas och ersättas med ett sprillans nytt kök.

Hur lång tid tar en köksrenovering?

En köksrenovering kan ta alltifrån en vecka upptill en månad beroende på omfattningen av arbetet. Är det en mindre renovering, exempelvis byte av bänkskivor och belysning, som krävs tar det naturligtvis kortare tid jämfört med en totalrenovering av köket.

väckarklocka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gratis Konsultation

Jag representerar:

Adress:

Tjänst:

*Gäller endast grannar

Genom att ge oss din information samtycker du till insamling och användning av din information i enlighet med vår sekretesspolicy och användarvillkor .

Gratis konsultation